De liefde voor illustreren en creativiteit waren bij Jennifer Huyer al vroeg aanwezig. Van jongs af aan is ze al in de weer geweest met tekenen en het creeren van ruimtelijke projecten. Jennifer studeerde af in grafisch ontwerp aan de KABK in Den Haag, waar zij zich specialiseerde in het illustreren. Naast het illustreren schildert ze ook. Haar illustratie- en schilderwerken zijn al in verschillende galerieën te zien geweest in steden als Den Haag, Amsterdam, Delft en Naarden.

Illustratie
In de illustraties van Jennifer zijn het vooral de simpliciteit en rust die boventoon voeren. Aan de ene kant ogen haar illustraties sterk, maar ze kunnen ook teder en fragiel overkomen. Lijnen zijn altijd prominent in haar werk terug te vinden.

Ze maakt gebruik van pen en papier, daarna volgt het digitaal bewerken en verfijnen tot de uiteindelijke illustratie. Jennifer experimenteert met zeefdrukken op verschillende media, zoals karton en hout. Ook in dit werk vind je de essentie terug van waaruit zij haar werk laat ontstaan: lijnen. Omdat ze veel werkt in opdracht, zijn de onderwerpen die zij illustreert vrij divers.   Ga naar ILLUSTRATIE

Kunst
In haar schilderwerk speelt Jennifer met vorm- en kleurencombinaties en componeert hier uit een spannende harmonie. Ieder werk heeft zijn eigen formule. De grafische vormen in haar werk komen van uit een ‘basis’ raster die vanuit een zoektocht is ontstaan. Dit is het hoofdbestanddeel en hieruit is een serie schilderijen ontstaan onder de naam ‘Grid’.

De materialen voor haar schildercreaties zijn acryl op canvas. Er zijn diverse formaten, maar zelf vind ze haar werk het beste uitkomen op een groter formaat. De belangrijkste ingrediënten voor haar schilderijen zijn vorm, compositie en kleur.

Door de jaren heen heeft ze diverse beelden en kleuren combinaties als inspiratiebron gebruikt voor haar werk, maar de grootste inspiratie komt toch van uit haar eigen gevoel. Jennifer wilt met haar werk mensen blijven verrassen door vanuit hetzelfde ‘basis’ grid telkens nieuwe werken te creëren.   Ga naar KUNST

Exposities

2014 Galerie XS, Delft
2012 Galerie Koenders, Den Haag
2011 Galerie Pouloeuff, Naarden
2011 Walls Gallery, Amsterdam
2010 Galerie de Fietsenstalling, Den Haag
2010 Pulchri studio, Den Haag
2009 Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten, Den Haag